show episodes
 
Özfarkındalık, mindfulness ve kişisel gelişim hakkındaki düşüncelerimi aktarıyorum. Gerçekliğine hizmet et ve ışığını paylaş. Bu kayıtların hepsi sadece benim görüşlerim, düşüncelerim, deneyimlerim, yorumlarımdır. Hiç bir kayıt özel bir kimseye ya da zümreye hitap etmemektedir ve tavsiye niteliğinde değildir. Self-awareness, mindfulness, wellbeing. Recognizing our oneness with the universe. Serving your truth, sharing your light.
  continue reading
 
Artwork

1
Post- Truth Masallar ®

Post-Truth Masallar

icon
Unsubscribe
icon
icon
Unsubscribe
icon
Aylık
 
Eskiden dünyayı yöneten 3 aile vardı ve onları kahvede takılan amcalar bile biliyordu. Zamanla bu dünyayı yönetme işi kimlerin eline geçti, bu Bill Gates nasıl oldu da her bulduğu açıktan 'ceee' demeye başladı, komplolar gerçeğe nasıl bu kadar yaklaştı, gerçekler ne ara bu kadar saçmalaştı? Hepsi ve daha fazlası Post- Truth Masallar'da. Size hangisinin doğru olduğundan kimsenin emin olmadığı alternatif gerçeklerle dolu masallar anlatacağız. Amacımız ekseninden kaymış bu dünyaya postamızı koy ...
  continue reading
 
Artwork
 
Öyle hikayeler vardır ki onları sadece dinleyerek anlayabilirsiniz. Barış Özcan, sanat, tasarım ve teknoloji dünyasından en sıradışı hikayeleri paylaştığı "111 Hz" ile sizleri eşsiz bir işitsel yolculuğa davet ediyor. Kulaklıklarınızı takın ve yepyeni bir deneyime hazır olun.
  continue reading
 
Loading …
show series
 
Hayal ve gerçek arasındaki bu 111 Hz bölümünde, yolumuz gizemli bir ormana düşüyor. Fakat burada garip şeyler döndüğü kesin... Çiçeklerin mis kokusu ve Yaz Ortası Bayramı'nın coşkusu tüm şehri sarmışken bu uzak ormanda ortaya çıkmayı bekleyen sihirli bir hikaye var. Aşkın irrasyonel doğasına daha yakından bakarken Shakespeare ile aynı rüyayı görüyo…
  continue reading
 
Günümüzde yavaşlamaya tahammül çok az. Yavaşlık; sıkıcılık ve tembellikle özdeşleştirilirken hız, becerikli olmakla bir tutuluyor. İşin ironik tarafı, hız bazen kaliteyi düşürse de bu algı çoğunlukla değişmiyor. Ama bunun tam tersini düşünenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Hatta yavaşlamak, kimileri için bir harekete bile dönüşmüş durumd…
  continue reading
 
Sosyal medyada karşımıza en çok çıkan içeriklerden biri şifa odaklı artık. Meditasyon yöntemleri, enteresan diyetler, kuantum sıçramaları, detokslar, rutin tavsiyeleri... Sürekli bir şeyleri düzeltmemiz, kendimizi iyileştirmemiz gerektiği fikrine maruz kalıyoruz. Peki gerçekten iyileşmeye ihtiyacımız var mı? 111 Hz'in bu bölümünde Wellness gibi kav…
  continue reading
 
Siz de bazen bir şeyleri yapmaya geç kalmış gibi hissediyor musunuz? "Bu yaştan sonra olmaz, artık yapılmaz, o tren kaçtı geç kaldım, herkes yaptı ben hala yapamadım" diye düşünürken buluyor musunuz kendinizi ara sıra? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Zira genç yaşlı fark etmeksizin herkesin sık sık yaşadığı bir his bu geç kalmışlık. 111 Hz'in bu …
  continue reading
 
Bu bölümü dinliyor olmanız, aslında düşündüğünüzden çok daha karmaşık bir tesadüfler zincirinin sonucu… Kontrolümüz dışında gelişen pek çok unsur bir araya gelip hayatımızın gidişatını oluşturuyor. Bu anlamda şansın gerçekten de kritik olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bazı insanlar şanslı olduklarına inanırken bazıları da her ne yaparlarsa yapsınlar …
  continue reading
 
Bilginin korkunç bir hızda aktığı zamanlardayız. Teknoloji ve sosyal medyanın gelişimi sayesinde bilgiye ulaşmak, hiç bu kadar kolay olmamıştı. Fakat iletişimin bu kadar kolay olmasının bazı olumsuz etkileri de var elbette. Örneğin post-truth, yani gerçek ötesi kavramı... Artık bir bilginin doğru veya yanlış olduğunu anlamak eskisi kadar kolay deği…
  continue reading
 
Enerjisel yüklemelerin çok olduğu bir dönemdeyiz. Çok yorgun hissediyor olabilirsin. Uykuya çok ihtiyacın olabilir. Duygu durumun inişli çıkışlı olabilir. Bazen çok yüksek, zaman zaman da kendini çok hassas ve yeri geldiğinde duygusal hissediyor olabilirsin. Bu dönemin enerjilerini ve sinir sistemin ve enerjisel bedenin bunu nasıl deneyimlediğini a…
  continue reading
 
Girişimci, yeni bir iş kuran ve bu süreçte en fazla riski kendisi alırken en fazla kazanımı da yine kendisi sağlayan kişidir. Girişimciler, ekonomide anahtar bir rol oynuyorlar, ama bu kadar büyük başarıların başlangıç noktası aslında bir hiçlikten ibaret. Daha doğrusu ilk başta elde olan tek şey, bir fikir. 111 Hz'in bu bölümünde, tutkularımızı pu…
  continue reading
 
Eski varoluşundan kurulmuş hayatın, belki teker teker belki bir anda bitiyor olabilir. Hayatta kalma çabası ve mücadelesinde (survival state) olan sinir sistemiyle kurulmuş ve inşa edilmiş hayat, yeni varoluşuna eşlik edemez. Eski yaşamın yeniye yer açmak için çöküyor. Yaşadığın bitişler veya çöküşler başarısızlıktan değil. Bu enerjetik bir sıkıştı…
  continue reading
 
İlkbaharın gelişiyle birlikte, tıpkı zorlu geçen bir kışın ardından doğanın uyanması gibi biz de uyanmaya başlıyoruz sanki. Güneş ışığına kavuşuyor, daha enerjik, daha mutlu ve umutlu hissediyoruz kendimizi. Tıpkı doğa gibi, onunla birlikte yenileniyor, tekrar üretmeye, baştan başlamaya, daha iyisini yapmaya hazır hale geliyoruz. İçimiz motivasyonl…
  continue reading
 
Yeni seneye girerken dilek, istek ve planlarınızı yazın derler ya. Bu sene bunu yapmak için en iyi zaman şimdi. Tüm hayallerin, istek, ve niyetlerini açıklık, dürüstlük ve berraklıkla kendine ifade etme vakti. Sadece bunu değil, şu an bulunduğu yeri de dürüstlükle kabul etme vakti. Olmak istediğin yerden ne kadar uzak olduğunu görmek seni düşündürm…
  continue reading
 
Gerek iddialı çekim tekniği gerekse parmak bastığı meseleler sebebiyle Netflix'te yayınlanan mini-dizi "Adolescence", geçtiğimiz haftalarda oldukça dikkat çekti. Ergenlik döneminin ne kadar "kırılgan" ve dış etkenlere açık olabileceğini gözler önüne seren dizi, her bölümünde kesin cevaplar vermek yerine izleyiciyi sorgulamaya yöneltiyor. Suç ve agr…
  continue reading
 
Sisteminin bugüne kadar taşıdığından ve taşıyabildiğinden daha büyük bir varoluş şekli içinden gümbür gümbür geliyor. Zincirlerini koparmış, barajın duvarını kırmış gibi. Bunu içinde yükselen yoğun ve anlayamadığın duygular şeklinde yaşıyor olabilirsin. Bu duygular hissedilmeyi ve tanınmayı bekliyor, çünkü sana seninle ilgili bilgi taşıyorlar. Bu d…
  continue reading
 
Öfke... Kontrolü kaybettiğimizde yakıp yıkan, doğru yönlendirildiğindeyse bizi harekete geçiren içimizdeki o güçlü ateş. Peki, bu duygu sadece yıkım mı getirir? Onu yapıcı bir enerjiye dönüştürmek, öfkeyle kalkıp zararla oturmamak mümkün mü? 111 Hz’in bu bölümünde, bu karmaşık duyguyu biyolojik kökenlerinden felsefi yorumlarına, yıkıcı potansiyelin…
  continue reading
 
Korku biz insanlığın hayatta kalmasını sağlayan en kritik duygulardan birisi. Belki de türümüzün devamlılığını buna borçluyuz. Fakat korku, yanımızdaki insanlardan bize de sirayet edebilen bir şey. Daha da kötüsü bu duygunun bulaşıcı özelliği, toplumu kontrol edebilmek için bir araca da dönüşebiliyor. Fakat bir panzehrimiz de var, cesaret. 111 Hz'i…
  continue reading
 
Deli kelimesini günlük hayatımızda ne kadar sık kullanıyoruz öyle değil mi? Herkese bol keseden dağıttığımız bir sıfat bu. Ama deliliğin ne demek olduğunu tam olarak biliyor muyuz acaba? Kime, neden deli diyoruz ve buna kim karar veriyor hiç düşündünüz mü? 111 Hz bu bölümünde deliliğin tarihine bakıyor, normal ve anormalin neye göre belirlendiğini …
  continue reading
 
Çıt çıkmayan bir anda karnınızın guruldaması, topluluk içinde kayıp düşmek, tam hararetle lafa girecekken sesinizin çatlaması… Gündelik hayatta utanmamıza sebep olabilecek pek çok an yaşıyoruz. Peki utanç duygusu ne zaman gerekli, ne zaman tehlikeli? 111 Hz'in bu bölümünde mahcubiyet, suçluluk ve utanç üçgenini inceliyor; zihnimizdeki sınırlandırıc…
  continue reading
 
Her yıl aynı olaylar üzerine birçok tarih kitabı yayımlanıyor ve tarihçiler pek çok konuda anlaşmazlık yaşıyor. Peki, tarihi kimler yazıyor? Tarih nasıl yazılıyor? Tarihte nesnellik mümkün mü? 111 Hz’in bu bölümünde tarih disiplininin ne olduğunu inceliyor ve bu sorulara yanıt arıyoruz. Sunan: Barış Özcan Hazırlayan: Uğur Yıldırım Ses Tasarım ve Ku…
  continue reading
 
Yapılan araştırmalara göre insanların %96'sı kendilerini iyi bir dinleyici olarak tanımlıyor. Buna rağmen yapılan başka bir araştırma sadece %10'umuzun iyi bir dinleyici olduğumuzu ortaya koymuş. Peki dinlemek neden bu kadar zor? Niye birisiyle konuşurken söylediklerine tam anlamıyla odaklanamıyoruz? 111 Hz'in bu bölümünde bu sorulara cevap arıyoru…
  continue reading
 
Bu dönem hayatında büyük değişimler oluyor, bir şeyler sonlanıyor, ya da büyük ölçüde şekil ve form değiştiriyor olabilir. Ve bütün bunlar sende yoğun duygular yaratıyor olabilir. Bu duygular onlardan kendini tanımlaman için değil, varoluşunda neleri taşıdığını fark etmen için yüzeye çıkıyorlar. Bu duygular sadece bugüne ait değil, bugüne kadar bir…
  continue reading
 
Kuşlar gibi uçabilsek, kanat çırpıp gökyüzüne yükselsek, semalarda süzülüp yeryüzünü yukarıdan izleyebilsek... Ne güzel olurdu, değil mi? Uçmak, insanlığın en eski hayallerinden biri olduğu kadar, en büyük korkularından da biri aynı zamanda. Ancak tüm tehlikelerine rağmen, binlerce yıldır uçma arzumuz hiç sönmedi. Diadolus ve İkarus'un güneşe doğru…
  continue reading
 
Bir şeyi yasaklamak onu gerçekten ortadan kaldırır mı, yoksa tam tersine daha cazip hale mi getirir? Tarih boyunca yasaklar hep hayatımızda oldu, ama çoğu zaman beklenenin tam aksi sonuçlar doğurdu. Bu bölümde, yasakların insan psikolojisi üzerindeki etkisini konuşacağız. Yasaklar neden daha büyük bir arzu yaratır? İnsan zihni, sınırları kabul etme…
  continue reading
 
Yas en büyük dönüştürücüdür. Belki aylardır bir şeylerin bitişlerini yaşıyorsun. Alışkanlıkların, bakış açılarının, varoluş şekillerinin. Kendinin bir bitişini yaşıyorsun. Belki de bir kayıp, bir vefat, bir ayrılıkla gelen yaşamın getirdiği bir yaş yaşıyorsun. Yas her haliyle bir dönüştürücüdür. Ve yasın ardından kimse aynı olmaz. Aynı kalmaz. Biti…
  continue reading
 
İnsan hikayeler anlatır. Kimi zaman zaferleri, kimi zaman kayıpları... Ama en çok da çatışmaları. Peki, neden binlerce yıl önce yazılmış trajediler hâlâ bizi derinden sarsıyor? 111 Hz'in bu bölümünde kadim metinlerin derinliklerine iniyor, Antigone’nin hikâyesiyle trajedinin zamanlar ötesi gücünü keşfediyoruz. Belki de her iyilik çabası, içinde bir…
  continue reading
 
“Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez." Efsanevi bilim kurgu yazarı Arthur C. Clarke'ın bir sözü bu. Fakat teknoloji ve büyü, bilim ve sihir... Bunlar birbiriyle çatışan şeyler değil mi? Fakat geniş bir perspektiften baktığımızda, daha derin bir mesaj veriyor bize bu söz. Bilim ve büyünün, sihir ve teknolojinin birbiriyle bağlan…
  continue reading
 
Hayattaki tercihlerinizin hepsini siz mi belirliyorsunuz? Kontrol tamamen sizde mi? Emin misiniz? Farkında olmasak da algoritmalar, topladıkları verilerimiz sayesinde karşımıza çıkan içerikleri, izlediğimiz videoları, hatta düşüncelerimizi ve davranışlarımızı bile şekillendiriyorlar. Peki ama tüm bu verilerimiz kimin elinde? Güvendeler mi, yoksa te…
  continue reading
 
Kış sporları arasındaki popülerliğini yıllardır koruyan bir branş, artistik patinaj. Atletizm, sanat ve estetiğin büyüleyici bir buluşması olan bu spor dalında sadece sporcuların duygularına tanıklık etmiyor, onların bize aktardığı hikayeleri de izliyoruz. Mimikler, jestler ve kostümler bizi bambaşka, dramatik bir dünyaya davet ediyor. Üstelik sahn…
  continue reading
 
Hiç kendinizin daha genç, daha güzel ve daha mükemmel bir versiyonunu hayal ettiniz mi? Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerinden The Substance, işte tam da bu soruyla başlıyor. Film, gençlik, güzellik ve tiksinti üzerine derin tartışmaları tekrar başlatıyor. 111 Hz’in bu bölümünde, The Substance’ın işlediği temalardan yola çıkarak gençleşme t…
  continue reading
 
Bilincimizi ve hafızamızı ikiye ayırmak... Unutmak istediğimiz her şeyi kolaylıkla geride bırakabilmek... Son yılların en ses getiren dizilerinden biri Severance'ın hikayesi, işte bu konuların üzerine inşa ediliyor. Fakat bu dizi bir bilim kurgu anlatısından daha fazlasını sunuyor bize, bazı derin sorgulamalar yapmamıza olanak tanıyor. Yönelttiği e…
  continue reading
 
Barış bu bölümde seyahat ettiği trende işlenen bir suça karşı kayıtsız kalamaz ve hırsızın kim olduğunu bulmaya karar verir. Ama nasıl? Polisiye kitaplarda bu olaylar nasıl çözülür? Sahi, nedir bu polisiye? En çok satanlar arasında her zaman birkaç polisiye görmeye alışığız. Üstelik bu durum neredeyse polisiyenin doğduğu ilk günden beri böyle. Ama …
  continue reading
 
Yüzümüz, bizi biz yapan şeylerden biri... Tanıdığımız birinden bahsederken aklımıza ilk olarak o kişinin yüzü geldiği gibi albümlerde, sınav belgelerinde; ehliyet, pasaport veya kimliğimiz gibi önemli eşyalarda da yüzümüz hep ön plana çıkıyor. İnsanlar olarak yüzler aramaya ve bu yüzleri tanımaya programlıyız, hatta bu konuda bir uzman olduğumuzu d…
  continue reading
 
Kış dönemleri doğa ve yaşam inzivaya geçer. Bu bizi de içsel inzivaya davet eder. İç mekanlarda geçirdiğimiz zaman arttığı gibi, iç dünyamızda da daha fazla zaman geçirmeye davet ediliriz. Bu kış dönemlerinde karanlık ve doğanın sessizliği, bizi de kendimizle kalmaya ve geçirdiğimiz dönemi değerlendirmeye davet eder. Kış dönemleri aksiyona geçmek v…
  continue reading
 
Her yıl milyonlarca insan, yeni yıla dair kararlar alıyor. Ancak çoğu insan bu kararları gerçekleştiremiyor. Peki, neden böyledir? Planlarımıza neden uymakta zorlanırız? Aslında, bu zorlukların birçok nedeni vardır; motivasyon eksikliği, gerçekçi olmayan hedefler belirlemek ve alışkanlıkları değiştirmede yaşanan güçlükler bunlardan sadece birkaçıdı…
  continue reading
 
Her yıla yeni beklentilerle giriyoruz. 1 Ocak itibarıyla her şey çok güzel olacakmış gibi düşünüyoruz. Evet, beklentiler bizim motive olmamızda ya da başkalarına karşı davranışlarımızın şekillenmesinde önemli bir faktör. Doğru kullanıldığı takdirde bir süper güç bile diyebiliriz onlar için. Ancak her zaman olumlu yönde işleyen bir etkisi olmadığı d…
  continue reading
 
Ateşin bulunmasından dillerin oluşmasına, uzayın keşfinden internetin icadına... Her şeyi başlatan o şey, ilk kıvılcım, merak değilse nedir? 111 Hz'in bu bölümünde; bu podcastin de varlık sebebi diyebileceğimiz, sürekli kullandığımız ama üzerine pek fazla düşünmediğimiz bu duygumuzu anlamaya çalışıyoruz: Merak... Merak iyi midir yoksa kötü mü, tehl…
  continue reading
 
Kutlamalar ve özel günlerin vazgeçilmez aktivitesi: hediye almak. Hediyeleşmenin genellikle karşıdaki kişiyi iyi hissettirmekle ilgili altruistik bir eylem olduğu düşünülür. Fakat araştırmalar, durumun bu kadar basit olmayabileceğini gösteriyor. Biz de 111 Hz'in bu bölümünde ve yılın en çok hediye alınan döneminde; kökeni devirler öncesine dayanan …
  continue reading
 
Uyumsuzluğun olduğu bir ortamda büyüdüysen veya çevrenizdeki insanlar uyum içinde yaşamıyorduysa, sen de uyum içinde yaşamanın nasıl bir his olduğunu veya nasıl göründüğünü bilmezsin. Sinir sistemin sağlıklı yaşamayı hiç bilmediyse, bu uyumsuzluğun, kaosun, gerginliğin, anksiyetenin normal olduğunu düşünerek bu işlev bozukluğunu yeniden yaratmak ve…
  continue reading
 
Tüm versiyonların bugünkü varoluşunda barınıyor. Bebeklik halin, çocukluk halin, ergen olan sen ve genç yetişkin olan sen. Kaç yaşında olursan ol, o güne kadarki her halin bugünkü varoluşunda barınıyor. Kendinle yakın bir ilişki kurmak, her bir versiyonunu tanımakla ilgilidir. Onları tanımak, her bir versiyonunun isteklerini, hayallerini ve sevinçl…
  continue reading
 
Bir konuda derinleşmek mi daha önemli, yoksa çok sayıda konuda az şey bilmek mi? Günümüzde, kökeni modernleşmenin iş bölümü anlayışına uzanan bir uzmanlaşma trendi var. Bir de bunun karşısında, Rönesans’tan günümüze çok yönlü olmayı arzulayanlar var. İş dünyasında ve kişisel gelişimde çok yönlü olmanın avantajları ile uzmanlaşmanın sağladığı derinl…
  continue reading
 
Frank Herbert tarafından yazılan ve 1965'te ilk kitabı yayınlanan Dune, çok derin ve etkileyici bir bilim kurgu destanı. Fakat Dune'u sadece bu sözlerle tanımlamak da haksızlık olur. Zira satır aralarına baktığınızda ekolojiden dinlere, psikolojiden politikaya kadar birçok kavramı etraflıca ele alıyor bu hikaye. İnsanın zihnini köreltebilen korku g…
  continue reading
 
Son zamanlarda yaşamınızda süregelmiş bir kalıp, bir varoluş biçimi ya da başkalarıyla ilişki kurma şekli farklı durumlarda ya da ilişkilerde size kendini yeniden göstermek için ortaya çıkmış olabilir. Bunu fark etmek ve artık buradan varolmadığınızı görmek, varlığınızda ve yaşamınızda büyük bir yer kaplayan derin bir duygusal bağlılığın salıverilm…
  continue reading
 
Sevsek de sevmesek de alışveriş hayatımızın parçalarından biri. Hepimiz markete gidiyor, reklam izliyor, internetten bir şeyler satın alıyoruz. İyi ama tercihlerimizi neye göre belirliyoruz? Neyi neden aldığımızın, neyi sevip neyi sevmediğimizin, neden o markayı değil de diğerini tercih ettiğimizin farkında mıyız? Daha da önemlisi, tüm kararlarımız…
  continue reading
 
Tenis efsanesi Rafael Nadal, bu ayın sonunda profesyonel sporculuk kariyerini sonlandırıyor. Biz de 111 Hz’in bu bölümünde, onun hem seyirciler hem de diğer sporcular için bir ilham kaynağı olan yolculuğuna göz atıyor, mücadele ruhunu yüreğimizde hissediyoruz. Zaferler, yenilgiler, sakatlıklar ve ezeli rakiplerle temposu bir an bile düşmeyen bu oyu…
  continue reading
 
Dikkat ettiniz mi, bu yaz bazıları için çok "Brat"ti. En azından gençlerin bir kısmı, Charli XCX'in son albümü "Brat"in etkisiyle 2024 yazını böyle tanımlamıştı. Peki bir albüm nasıl böylesine popüler olabilir ki? Pazarlama taktikleri nasıl işliyor? Trend'ler bizim davranışlarımızı nasıl etkiliyor? 111 Hz'in bu bölümünde, “Brat” üzerinden popüler k…
  continue reading
 
Müzik insanın düşünme şeklini ve hissettiklerini yönlendirebilen bir sanat. Peki ya bir şehrin yaşantısı... Onu da etkileyebilir mi müzik? Bu soruya cevap bulmak için bir yolculuğa çıkıyoruz bu 111 Hz bölümünde. Farklı destinasyonlara uğrayıp, müzik ve şehir kültürünün birbirlerini nasıl etkilediğini birlikte inceliyoruz. Sunan: Barış Özcan Hazırla…
  continue reading
 
Akmayan trafik, susmayan kornalar, bitmek bilmeyen bildirim sesleri ve susmak bilmeyen zihnimiz... Her gün bunlara maruz kalıyor, kendimizi şehrin içinde sıkışmış gibi hissediyoruz çoğumuz. Fakat bu kaostan çıkıp doğaya adım attığımız anda, hemen huzurlu hissediyoruz. Peki doğa bunu nasıl başarıyor? 111 Hz’in bu bölümünde bu soruya cevap arıyoruz. …
  continue reading
 
Bu dönem yeni bir başlangıç oluyor. Ama aynı kitabın içinde yeni bir bölüme geçmek gibi değil. Serinin yeni bir cildine geçmek gibi. Ve ilk ciltte tam çözüme ulaşmamış konular, durumlar, içsel haller varsa onlar gündeme geliyor olabilirler ki, son bir defa daha masaya yatır, değerlendir, ilgilen ve çözüme ulaştır. Bu konular seninle bu yeni cilde g…
  continue reading
 
Her enerjinin madde formunda bir karşılığı var. Yaşamın içindeki enerjisel bağı gördüğünde yaptıklarının ve hatta varoluşunun yaratımını görebilirsin. İnsanlığının limitli algısında kendini kısıtlama. Yaşamın içindeki enerjisel bağı gör ve sana sunulanı göreceksin. Bugüne kadar hep çabalayarak, oldurmaya çalışarak, mücadele ederek bir yere geldiyse…
  continue reading
 
Başkalarının zihnini okuyabilmek pek çoğumuzun sahip olmak isteyeceği bir güç. Aslına bakarsanız bunu Zihin Kuramı sayesinde yapabiliyoruz. Elbette böyle bir güç kötüye de kullanılabiliyor. Peki başkalarının düşünce sistemini çözüp onları belirli bir fikre yönlendirmek ne zaman stratejik bir hamle, ne zaman etik dışı bir eylem oluyor? 111 Hz’in bu …
  continue reading
 
Bu dönem kendi içinde gücünü daha fazla hissedecek ya da daha etkili olduğunu hissettiğin durumlar içinde bulabilirsin kendini. Yetenek ve becerilerinin, yapabildiklerinin, hatta kelimelerinin gücünün ve etkisinin katlanarak arttığını farkedebilirsin. Bu dönem kendi içinde farkındalığın artarken hem kendine hem etrafındakilere kendi gerçekliğini da…
  continue reading
 
Loading …

Hızlı referans rehberi

Keşfederken bu şovu dinleyin
Çal

OSZAR »