Storytelling halka açık
[search 0]
Bulabildiğimiz En İyi Storytelling Podcast'ler
Bulabildiğimiz En İyi Storytelling Podcast'ler
Çoğu insan, eğlence, eğitim, kültürü koruma, ahlaki değerler kazandırma aracı olarak nesilden nesile anlatılan hikayeleri dinleyerek büyüdü. Bu katalogdaki podcast'lar, yolda giderken, parkta yürüyüş yaparken, bir dağa tırmanırken, internetiniz olsun ya da olmasın her yaştan insanın he zaman dinleyebileceği, gerçek hikayelerden bilim kurguya her konudan hikayeyi içerir. Bazı podcast'lar ünlü efsanelerin analizlerini, kültürel etkilerini ve ortaya çıkışlarını inceler. Diğerleri, doğa üstü dünyaya dalar, açıklanamayan olayları ve UFO karşılaşmalarını inceler. Dahası burada çocuklar için uyku öncesi hikayeler ve masallardan klasik eserlere kadar pek çok sesli kitap bulabilirsiniz. Bazı sunucular, hayatın her kesiminden gelen dinleyicilerini kendi hikayelerini anlatmaları için teşvik ediyorlar. Diğerleri ise edebiyatın her kesiminden gelen haberleri, genellikle tanınmış veya tanınmaya başlayan yazarlara bilgileri inceliyorlar.
Daha fazla
Download the App!
show episodes
 
Artwork
 
Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi ve Storytel'deki birçok kitabın sesi Deniz Yüce Başarır Ben Okurum’un her bölümünde okuduğu bir kitabı, kitabın ona hissettirdiklerini anlatıyor, alıntılar paylaşıyor ve dostlarıyla kitaplar hakkında sohbetler ediyor.
  continue reading
 
Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu önceki podcast serileri İlk Sayfası'nda yazarlarla bir "sözlü yazı atölyesi" yapmıştı. Şimdi de bir kurs/seminer dizisine başlıyorlar. Farklı disiplinlerin uzmanlarıyla yaptıkları söyleşilerde bu alanların temel kavramlarını, meselelerini konuşuyorlar. Daha fazla derinlesmek isteyenler için konuklarından okuma önerileri alıyorlar.
  continue reading
 
Artwork
 
İbrahim Selim ve ekibinin hazırlayıp sunduğu, kent insanının canını sıkan, anksiyetesini arttırıp, çıldırtmanın eşiğine getiren her konunun masaya yatırılarak atomlarına ayrıldığı bir podcast serisi!
  continue reading
 
Artwork

1
İlk Sayfası

Storytel

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Aylık
 
Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu yazarlarla konuşuyor. Bir kitabın ilk sayfası üzerinden yazarlara nasıl yazdıklarını soruyorlar ve nasıl yazılır sorusuna yanıt arıyorlar. Bir nevi sesli yazı atölyesi düzenliyorlar.
  continue reading
 
‘Yamuluyorsam düzeltin’, ‘Hayat çok garip vapurlar filan... ‘ gibi sözlerimizin sahibi sayın atalarımız Cenk ve Erdem işbaşında. Atölyelerinde yenilerini yazarak atasözü kullanımını A’dan Z’ye tekrar günlük hayata sokuyorlar. Eee ne demişler ‘Bastan başlayan gitarı göremez’
  continue reading
 
Loading …
show series
 
Konuğum, şarkılarıyla olduğu kadar estetik anlayışı, samimi duruşu ve "gerekli olduğunda ses çıkarma" duyarlılığıyla da toplumda geniş bir dinleyici kitlesi edinmiş biri; müzisyen Mabel Matiz. Ve 'bence' bu söyleşi, onun hakkındaki ince nüansları yakalayabileceğiniz değerli bir sohbet. Mabel ile konuşmaya Mersin'in bir kasabasındaki çocukluk yıllar…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, edebiyatımızın son dönem en sevilen yazarlarından biri olan Melisa Kesmez ile birlikte Arnavutluk’a uzanıyor bu kez de. Siyaset teorisyeni, akademisyen Lea Ypi’nin komünist rejim hüküm sürerken doğduğu ülkesi Arnavutluk’un, çok partili sisteme geçerken ve sonrasında yaşadığı çalkantıları “özgürlük” kavramını merkeze alarak anlat…
  continue reading
 
Konuğum tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, eğitimci Tilbe Saran. Tilbe Saran "Meseleleri mesele edinen", çok okuyan, anlamak için elinden geleni yapan, duyarlı, anlayışlı, dinleyen, paylaşan biri. Doğa, hayvan sevgisi gani gani... Ancak bu etkileyici insani özellikleri bir yana Saran, ilk yıllarından bugüne pek çok ödül almış,…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, psikiyatr konuğu Cengiz Arca ile birlikte İrlandalı yazar Paul Lynch’in 2023 yılında Booker Ödülü’nü kazanan romanı Peygamberin Şarkısı’nı yatırıyor bu kez ben okurum masasına. Dünya edebiyat çevrelerinde distopik olarak nitelendirilen romanın ana karakteri Eilish’in ülkesini parçalayan iç savaş karşısında bazen paniğini, bazen …
  continue reading
 
Konuğum sanatçı, sanat tarihçisi, akademisyen, yazar ve küratör Emre Zeytinoğlu. Bir gün Emre Bey'in bir söyleşisini izliyordum... "Bir sanatçı ne yaparsa yapsın. Dünyanın en şahane sanatçısı olsun, onun yanında onun değerlendirecek, onu yorumlayacak ve onu başka düşüncelere aktarabilecek bir entelektüel grup yoksa, bir teori grup yoksa o sanatçı y…
  continue reading
 
Ben Okurum’da bu kez edebiyatımızın en üretken yazarlarından biri var: Kemal Tahir. Yazarın, ömrünün büyük kısmını Avrupa’da geçirmiş bir paşa çocuğu olan Kamil Bey’in işgal altındaki İstanbul’a dönüşünü ve burada karşılaştığı gerçeklerle birlikte geçirdiği değişimi konu alan Esir Şehrin İnsanları adlı romanının konuşulduğu bölümün konuğu da ülkemi…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, ben okurum dinleyicilerinin ısrarla bekledikleri polisiye türünde bir eseri konuşmak üzere kendisi de polisiye yazarı olan, çevirmen, eğitmen ve oyuncu Ayşe Erbulak’ı ağırlıyor. İki arkadaş ünlü Norveçli yazar Jo Nesbo’nun romanı Kardan Adam’ı ve onun asi ruhlu, alkolik ama çok zeki ve başarılı polis detektifi karakteri Harry Ho…
  continue reading
 
Amerikan ve dünya edebiyatının en önemli isimlerinden biri sonunda ben okurum’da. Deniz Yüce Başarır, Jack London ve onun özellikle yazmaya sevdalı okurlar tarafından çok sevilen yarı otobiyografik romanı Martin Eden’ı yatırıyor ben okurum masasına. Başarır’ın konuğu hayatında Martin Eden’ın çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen, Edebiyat Suareleri…
  continue reading
 
Bu bölümde konuğum Silk & Cashmere markasının kurucusu ve 30 yıla yakın yöneticisi olan Ayşen Zamanpur. Ayşen Hanım ile sohbete 'çok taşınmalı' çocukluğundan, okullarının ve ailesinin ona kazandırdıklarından konuşarak başladık. Ardından Şişecam'daki planlama yılları, Galleria-Benetton ile perakendeye giriş ve 1992 yılında daha da bilinmez olan Çin'…
  continue reading
 
Amerika’da kadınların öfke meselesine dair yazılmış ilk kitap Öfke Dansı, ben okurum’un esas kızı oluyor bu bölümde. Deniz Yüce Başarır, konuğu Elif Doğan, nam-ı diğer Blogcu Anne ile klinik psikolog Harriet Lerner’ın kaleminden çıkan kitabı odaklarına aldıkları, kadınlığa, anneliğe, kadınların sırtında biriken yüklere, içinden taşan, bazen de sıkı…
  continue reading
 
Bu bölümde konuğum davranış nörolojisi ve nöropsikiyatri alanlarında çalışan Doktor Diler Acar. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki eğitiminin hemen ardından ABD'ye giden, oradaki eğitim ve araştırmalarının ardından yaklaşık 25 yıl boyunca Harvard Üniversitesi’ne bağlı Brigham and Womens Hospital’da Davranışsal Nöroloji bölümünde çal…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, yine bir şair olan konuğu Metin Celal ile İlhan’ın Ayrılık Sevdaya Dahil adlı kitabından yola çıkıp, bütün şiir kitaplarına, romanlarına, denemelerine, senaryolarına, hatta dergicilik ve yayıncılığına da uğrayan geniş kapsamlı bir sohbet gerçekleştiriyor. Ve tabii söyleşinin arasına bu büyük ustanın dizelerini kendi sesiyle serp…
  continue reading
 
Nasıl Olunur’un 234’üncü bölümünde konu menopoz; konuğum Operatör Doktor Banu Çiftçi. Çiftçi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Mesleğinin ilk yıllarını da özellikle bu alanda başarılı çalışmalar yaparak, çocuk sahibi olamayan pek çok kişinin anne-baba olmasını sağlayarak geçiriyor. 34 yaşında aniden yaşadığı 'erken menopoz' süreciyle başka bir d…
  continue reading
 
Olağanüstü Seyahatler Serisi ile dünyanın en çok çevrilen yazarları sıralamasında Agatha Christie’den sonra William Shakespeare’den önce yer alarak ikinciliği yıllardır kimseye kaptırmayan Jules Verne’e dair bir bölümle karşınızda ‘ben okurum’. Deniz Yüce Başarır, Verne’i ve onun en popüler romanlarından biri olan Seksen Günde Devrialem’i yazar İlh…
  continue reading
 
Macar edebiyatının unutulan yıldızı 1989 yılındaki ölümünden sonra yeniden parladı, hem de tüm dünyada. Sandor Marai rönesansı olarak tanımlanan bu dönemden elbette Türkiye de nasibini aldı. Deniz Yüce Başarır, “ben okurum”un bu bölümünde yazarın Türkçe’de Mumlar Sonuna Kadar Yanar adıyla yayımlanan tarihi 1942’ye uzanan romanını çevirmeni Esen Tez…
  continue reading
 
Konuğum bağlama üstadı, Türk halk müziği sanatçısı ve eğitimci Erdal Erzincan. Soyadı Erzincan, ancak Erdal Bey aslında Erzurumlu; o 10 yaşına gelene kadar elektriği olmayan bir köyde büyümüş. Ama o köyde bağlama var, uzun ve sürekli sohbetler, hikâyeler var. Kendi değimiyle hepsinin değerini sonradan anlıyor. İstanbul'a geliş, inşaat işçiliği yapa…
  continue reading
 
Tüm dünyada bir edebiyat fenomeni haline gelen İrlandalı yazar Sally Rooney’nin mucizesini çözmenin peşinden giden bir bölümle karşınızda bu kez “ben okurum”. Deniz Yüce Başarır, youtube kanalındaki kitap ve film yorumlarıyla çok sevilen, stand-up’ı ve kitabıyla da tanınan Melikşah Altuntaş ile yazarın son romanı İntermezzo hakkında bir sohbete imz…
  continue reading
 
Konuğum, şarkılarının sözlerini de kendi yazan bir müzisyen, şair ve şimdi roman yazarı Can Bonomo. Bonomo ile sohbete ‘Ateşli Silahlar ve Bilardo’ adlı kitabından konuşarak başladık; çocukluğundan, İzmir’den, radyoculuk günlerinden, ilk albümüne giden yoldan ve sonrasından, uzun yıllar dağılmayan ekiplerle işler yapmaktan, yemekten, şairden, şiird…
  continue reading
 
“Ben Okurum”un yeni bölümünde Türkiye’de de çok okunan, Nobel Ödüllü Fransız yazar Annie Ernaux ve onun başyapıtı olarak kabul edilen Seneler var. Deniz Yüce Başarır, 1940 doğumlu yazarı, onunla aynı yıl doğan, başka bir ülkede de olsa, onun geçtiği yollardan geçen ülkemizin en önemli yazarlarından biriyle Oya Baydar ile konuşuyor. Ernaux’nun kendi…
  continue reading
 
Bu bölümde iki konuğum var; ikisi de tiyatrocu. Nezaket Erden ile Hakan Emre Ünal. Nezaket de Emre de genç yaşlarında şöhreti de, başarıyla gelen beğeniyi de tiyatroyla elde ettiler. Nezaket, eşi Emre ile birlikte Latife Tekin'in etkileyici eserinden uyarladıkları "Sevgili Arsız Ölüm'den - Dirmit" adlı tek kişilik oyunla çok beğenildi. Emre de keza…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, “ben okurum” da bu kez Fransız ve dünya edebiyatının en kült eserlerinden birini alıyor odağa: Gecenin Sonuna Yolculuk. Ve konu bu roman olunca, elbette dünya edebiyatının en tartışmalı yazarlarından biri de enine boyuna konuşuluyor: Louis Ferdinand Celine. Başarır’ın, kitabı dilimize kazandıran, edebiyatımızın seçkin isimlerind…
  continue reading
 
Bu bölümde konuğum İş Bankası ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali. Bali ile sohbete şu sorunun yanıtını arayarak başladık; "Türkiye çocuklarına hâlâ kısıtlı imkanlarla bir yerlere gelme fırsatı veriyor mu?" Gaziantep'in İslahiye ilçesinde başlayan bir yaşam, 5 çocuklu bir ev, Almanya'da çalışan bir baba ve çok okuyan hükümet gibi bir anne.…
  continue reading
 
Ben Okurum’un yeni bölümünde çocuk edebiyatının en şiirsel ve felsefi metinlerinden biri olan Kumkurdu serisi var. Deniz Yüce Başarır, İsveçli yazar Asa Lind’in kaleminden çıkan üçlemeyi, çocuklara felsefi eğitimi de veren, çocuk kitapları yazarı Tuğçe Büyükuğurlu ile konuşuyor. Hayata dair önemli soruların naif bir şekilde ama ciddi bir yaklaşımla…
  continue reading
 
Konuğum akademisyen ve yazar, Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Zarakol. Zarakol önce birbirine benzemez görülen üç ülkeyi, Türkiye, Japonya, Rusya'yı, iki sosyolojik kuram yardımıyla karşılaştırdığı "Yenilgiden Sonra: Doğu Batı ile Yaşamayı Nasıl Öğrendi" adlı kitabıyla büyük ilgi gördü. Ardından "Batı’dan Önce -Doğu Dünya Düzenl…
  continue reading
 
Deniz Yüce Başarır, Ben Okurum’un bu bölümünde dinleyicilerini Berlin’e doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Sanat eleştirmeni Kirsty Bell’in genel okura hitap eden ilk kitabı olan ve onu aniden bir edebiyat yıldızı haline getiren Dip Akıntıları’nın izinden giden bu yolculukta Başarır’a, yıllardır Berlin’de yaşayan edebiyat ajanı ve yazar Barbaros Altuğ …
  continue reading
 
Konuğum ayakkabı tasarımcısı, sanatçı Safa Şahin. Yetenek, azim ve çok isteyip çalışarak hâlâ bir şeylerin değişebileceğini gösteren bir hikâyesi var Safa'nın. Yozgat'ta doğup büyüyen, lise döneminde abisinin üniversite için geldiği İstanbul'da farkına varana kadar "derste de resim çizilebilen bir okul"un varlığından haberdar olmayan, sonra Konya'd…
  continue reading
 
Ben Okurum’un bu özel bölümüne Deniz Yüce Başarır bu kez konuk olarak katılıyor. Sosyal medyada yaptığı duyurunun ardından ben okurum dinleyicilerinden gelen soruları ona eşi, yazar Başar Başarır yönlendiriyor. Ben Okurum’un yaratıcısını daha yakından tanıyacağınız, edebiyat, yayıncılık dünyasından haberler alacağınız, bazen hayat hakkında derin dü…
  continue reading
 
Fırat Neziroğlu, kendi dokuma tekniğiyle Türkiye’de ve dünyada bir yere gelen, tezlere konu olan, "kralların, kraliçelerin portrelerini dokuyan" biri. Bir sanatçı. Ama aynı zamanda hakkını vere vere dansçı, akademisyen ve eğitimci. Şahane bir Nasıl Olunur hikâyesi... Hem insan hikâyesi olarak çok derin-katmanlı, hem de özellikle Türkiye'nin dokumal…
  continue reading
 
Nasıl Olunur'un bu bölümdeki konuğu, bu podcast serisinin ilk günlerinden bu yana konuk etmek istediğim biri; felsefeci, eğitimci Prof. Dr. İoanna Kuçuradi. Kuçuradi ile 1997'den bu yana yöneticiliğini yaptığı Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde buluştuk. "Ben hiçbir özel soruya yanıt vermem" dedi ilk, …
  continue reading
 
Konuğum bir ressam, Mehmet Sinan Kuran. O çocukluğundan beri resim yapan, bugün sergiler açan, eserleri pek çok koleksiyonerde olan bir sanatçı. Ancak 45 yaşına kadar bu böyle değildi. Her zaman resim yapıyor olsa da yaptığı işler hep değişti. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak büyüdü ancak, 80'lerdeki banker krizlerinin ardından babasının batışı v…
  continue reading
 
Bu bölümde konuğum bir iş insanı, KÜTAŞ Gıda Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı, CEO'su Kazım Gürel. Dünyanın farklı ülkeleri ve Türkiye'deki baharatlar, onların işlenişi ve farklı yemeklerde kullanılışı üzerine çok şey öğrenebileceğiniz bir bölüm bu. Üstelik Türkiye'nin baharat ve bazı endemik bitkileriyle, bunları işleme teknolojisinde ne kadar ile…
  continue reading
 
Konuğum Türkiye'nin ilk moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz. Daha önce moda fotoğrafı çekenler olsa da, o sadece bu alanda fotoğraf çekmeye kanalize olmuş, uzmanlaşmış, sektördeki pek çok kişiyi de yetiştirmiş, sektörün bütün değişimlerine de tanıklık etmiş biri. Tanıyanların "Tamer Abi"si ile konuşmaya, enteresan aile hikâyesinden, Ankaralı olmaktan, O…
  continue reading
 
Konuğum bir sinemacı; senarist, yazar, yönetmen ve ressam Ümit Ünal. Belki sonda söylemem gereken şeyi baştan hemen söyleyeyim; sinemayla ilgilenen herkes bu bölümü dinlemeli. Ümit Ünal, çok genç, 19 yaşında yazdığı senaryosu -Teyzem-, o 21 yaşındayken Halit Refiğ tarafından filme çekilmiş biri. Okullu bir sinemacı. Genç yaşında, Atıf Yılmaz, Ertem…
  continue reading
 
Ben Okurum beşinci sezonunun finalini psikoterapist Agâh Aydın konuk oluyor. Ve Deniz Yüce Başarır ile birlikte meslektaşı İngiliz psikanalist Adam Phillips’in Yasak Olmayan Hazlar adlı kitabından yola çıkarak yasaklara, kurallara, hazlara, kısaca hayata dair derinlikli bir sohbete imza atıyor. Phillips’in kendine has üslubunun da bol bol konu edil…
  continue reading
 
sıra televizyon için de metinler yazmış, dizi ve filmlerde rol almış bir isim. Akademik bir tarafı, eğitimciliği de var. Saban ile tiyatro ve izleyiciler üzerinden bugünü, toplumu, oyun oynamayı, vefayı ve daha bir çok konuyu konuştuk. Sıkça 90'ları andığımız bölümde, Dr. Stress'ten Saklambaç'a, New York'taki çiğ köfte partisinden Danny Devito'nun …
  continue reading
 
İngiliz Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden biri olan Middlemarch var ben okurum’un bu bölümünde. Asıl adı Mary Ann Evans olan George Eliot’un başyapıtı olarak kabul edilen eseri Virginia Woolf, “İngiliz edebiyatında yetişkinler için yazılmış tek roman” olarak tanımlamış. Deniz Yüce Başarır, konuğu Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı B…
  continue reading
 
Loading …

Hızlı referans rehberi

Keşfederken bu şovu dinleyin
Çal

OSZAR »