herkese açık kategori
[subscription 9360]
Daha fazla
Download the App!
show episodes
 
Artwork

1
Yeni Haller

Wand Media Network

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Aylık
 
t24 yazarı Eray Özer, merak ettiği konuları araştırıyor, paylaşıyor ve zaman zaman da konuklarıyla didikliyor. Videocast formatında hazırlanan program, tüm podcast platformlarında ve Youtube’da yayınlanıyor. İletişim: [email protected]
  continue reading
 
Herkese merhaba, Immanuel Kant ile Biz Bize, üç yakın arkadaşın bir araya gelerek gündemden ve genelen ilgi alanlarına dair konulardan konuştuğu bir Podcast olacak. Mart 2018'de başlayan hikâyemiz, bir aksilik olmaz ise haftalık oturumlar halinde devam edecek. İlk oturumlarda oluşan ses aksaklıkları ve birtakım düzensizlikler için tarafınızdan şimdiden özür diliyoruz. İyi eğlenceler.
  continue reading
 
Artwork

1
Kutunun Dışında

Kutunun Dışında

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Aylık
 
Tüketilebilen herşeyi tükettin. Ama tatmin olmadın. Her şeyi bilmek istedin ama bilge olamadın. Kullanmadığın her bilgi aklını bulanıklaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Puzzle’a birkaç parça daha eklemek yerine zihnin dağınıklığını toplamak için etiketleyip bir yerlere kaldırdığımız kutuları bir bir açıyoruz. Kutunun Dışında ile, hayatımızın içinde olan ve sorgulamadan kabul ettiğimiz konuları sorguluyor, farklı düşünce yönleriyle gündelik hayatımıza renk getiriyoruz. Geri bildirimleriniz ...
  continue reading
 
Loading …
show series
 
Öncelikle özür dilerim. Neredeyse yirmi gündür buralarda yokum. T24 yazılarımı takip ediyorsanız, Sırrı Süreyya Önder'in hastaneye kaldırılmasıyla birlikte İstanbul'da olduğum her günü hastanede geçirdiğimi görmüş, okumuşsunuzdur. "Hastane Günlükleri" adı altında oradan her gün yazılar kaleme aldım. Bunun dışında da dünyayla ilişkim tamamen kopmuş …
  continue reading
 
Bu bölümün sponsoru Wings! Wings’le dünyanın herhangi bir yerinde yemek yerken ayrıcalıklı olmanın da keyfine varabilirsiniz. Çünkü Wingslilerin dünyadaki tüm restoranlarda %15’e varan indirim ayrıcalığı var. Eğer siz de farklı lezzetleri keşfetmeyi sevenlerdenseniz Akbank Mobil’den Wings’e bu link'ten başvurabilirsiniz. Evet, bu bölümde kültür hak…
  continue reading
 
Evet, malum nedenlerle ara verdiğimiz podcast bölümlerine şu sıralar sıkça yaşadığımız bir duyguyu konuşarak başlıyoruz: Korku! Korku nasıl bir duygu? Köklerinde ne yatıyor? Korku diye hissettiğimiz şeyin bir kısmı endişe olabilir mi? Ürkmek, korkmak ve endişelenmek arasında nasıl farklar var? Bölümün sonunda altını çizdiğim bir gerçekle bitireyim …
  continue reading
 
Selamlar, Bu bölüm biraz "flaş haber" gibi oldu.Şöyle ki; Gazete Duvar haber sitesi hafta ortasında kapanacağını açıkladı. Kapanma gerekçesi gelirlerin düşmesiydi ve en büyük neden de Google algoritmasının 2024 Eylül'ünde ve bu yılın başında bağımsız haber platformları için bazı ürünlerinden gelen trafiği neredeyse sıfırlaması olarak ifade edildi. …
  continue reading
 
Beklenen bölüm geldi. Konumuz yine mutluluk. Yine felsefi sulardayız bu bölümde. Her şeyi okumanın üzerimizde yarattığı ağırlık bir yanda... Hiçbir şeyden haberdar olmamanın yarattığı korku ve mutsuzluk diğer yanda... Tabii bir de "düşünen" bir varlık olmanın, öleceğini bilmenin tek başına sebep olduğu endişe var. Tüm bu meseleler üzerine "Grandios…
  continue reading
 
Selamlar, Bu bölümde psikolojide yeni yeni araştırlmaya başlanan bir insan arketipini, "Dark Empath" yani Karanlık Empatikleri anlattım. Bu insanlardan etrafımızda çok var: İş yerimizde, okulumuzda, evimizde. Sevgili, mesai arkadaşı, sınıf arkadaşı olarak bizlere hayatı dar edebiliyorlar. Psikopati, narsisizm ve Makyavellicilik gibi karanlık özelli…
  continue reading
 
Bu bölümde size iki çok acayip casusluk hikayesi anlatmak istiyorum. Biri Ukrayna'dan, diğeri Rusya'dan. Ülkeler arasındaki ilişkilerin giderek sertleştiği bu günlerde en iddialı Hollywood yapımlarını gölgede bırakacak casusluk hikayeleri haberlere yansıyor. Belli ki etrafımız casuslarla dolu... Bölümün sonunda uzun zamandır yapmadığım devasa bir O…
  continue reading
 
Çin'in yapay zeka alanında ABD'ye cevabı DeepSeek oldu ve teknoloji dünyasını birbirine kattı. DeepSeek'in yayına girmesiyle birlikte dünyanın en büyük çip üreticisi Nvidia'nın hisseleri bir günde 600 milyar dolar değer kaybetti. Hemen arkasından DeepSeek'le ilgili çeşitli haberler yayıldı: Kimi bu bir balon dedi, kimi Çin'in bilgilerimizi çaldığın…
  continue reading
 
Bu bölümde Trump'ın Grönland ve Kanada'yı ABD topraklarına katma hayalini anlattım. Başta komik ve imkansız görünse de Trump geçenlerde "ABD'nin benim dönemimde toprakları genişleyebilir" diyerek bu konudaki ciddiyetini bir kez daha gösterdi. Laf Grönland'a gelmişken oranın tarihine de daldım tabii... Yani laf Vikingler'e kadar uzandı. :) Buyurun..…
  continue reading
 
Honda Jazz katkılarıyla hazırladığımız bu bölümde mutluluğun türlerini anlattım. Dünyada aslında iki tür mutluluk var: Biri hedeflerden, kariyerden, başarıdan duyulan mutluluk. Diğeri ise huzurdan, keyiften, daha kişisel hazlardan duyulan... Öyle geliyor ki, günümüzde sosyal medyanın ve dijitalleşmenin etkileriyle bu ikisi birbirine karışıyor. O yü…
  continue reading
 
Bu bölümde size kuantum bilgisayarları anlatmak istedim. Belli ki önümüzdeki on yıl boyunca teknolojik gelişmenin en yoğun yaşanacağı iki alandan biri kuantum bilgisayarlar diğeri de yapay zeka olacak. Zaten laf bölümün sonunda ister istemez yapay zekaya da geldi. Peki, kuantum bilgisayarlar nasıl çalışıyorlar? Neden çok daha hızlılar? Bu alanda et…
  continue reading
 
PASTAVILLA'nın sunduğu bu bölümde sirkadyen ritmimizi konuşuyoruz. Biyolojimiz durmaksızın bize bir şeyler söylüyor. "Şu saatte uyu." "Haydi şimdi yemek ye." İçimizde farklı zaman dilimlerine uyarlanmış farklı saatler var. Bazıları aylık, bazıları yıllık, bazıları günlük döngülere sahip. En çok bilineni ise günlük olan, yani sirkadyen ritmimiz. Pek…
  continue reading
 
MediaMarkt’ın sunduğu bu bölümde Black Friday’in hikayesine bakıyoruz. https://www.mediamarkt.com.tr “Black Friday” ABD’de Şükran Günü’nün hemen ertesi gününde yaşanan alışveriş çılgınlığına verilen isim. Farklı ülkelerde farklı isimlerle kutlanıyor. Oldukça ilginç de bir hikayesi var. MediaMarkt bu özel günü “Rengarenk Şahane Kasım” sloganıyla kut…
  continue reading
 
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (ADHD) pandemi sonrası tüm dünyada patlama yapmış vaziyette. ABD ve İngiltere gibi ülkelerde tedavi olmak için yıllar süren bir sıra beklemek gerekiyor. İlaçlar ülkemizde olduğu gibi dünyanın geri kalanında da karaborsa. Peki neden? Sosyal medyanın bu patlamada nasıl bir rolü var? Bir araştırmaya göre ABD…
  continue reading
 
Bu bölümde menümüzde makarna var. 25 Ekim Dünya Makarna Günü'ydü. Size bu bölümde makarnanın tarihini anlatmak istiyorum. Makarna dünyanın farklı noktalarında benzer zamanlarda keşfedilmiş bir ürün ve belki de insanlık tarihinin en önemli gıdalarından biri. Ayrıca oldukça ilginç bir tarihi de var. Mesela İtalyanların milli yemeği ama domatesli maka…
  continue reading
 
Bir enerji kaynağı düşünün: Fosil yakıtlara ihtiyaç kalmasın. Temiz, çevre dostu olsun. Yenilenebilir olsun. Radyoaktif madde kalıntıları bırakmasın. Acaba böyle bir enerji kaynağı olsaydı dünya nasıl olurdu? Ortadoğu böyle olur muydu örneğin? Yahut körfez ülkelerinin sözü bu kadar dinlenir miydi? Biliyorum kulağa inanılmaz geliyor ama bilim insanl…
  continue reading
 
Bu bölümde bir konuğum var: Kendi yapay zeka girişimi Morfeu AI'ı kuran, GAIN platformunun eski CEO'su Sali İgbal Ferad. Çok uzun bir süredir arkadaşım olan Sali bu yıl San Francisco'da düzenlenen Yapay Zeka 2024 Konferansı'na (THE AI CONFERENCE 2024) katıldı. İstedim ki, orada gördüklerini, yapay zekanın geleceğine dair neler tartışıldığını sizler…
  continue reading
 
Başlığı abartılı bulmuş olabilirsiniz. Peki size bu dünyaya gelmiş geçmiş toplam 108 milyar insanın 52 milyarının sivrisinekler yüzünden öldüğünü söylesem? Yahut Latin Amerika'nın yerli halklarının sivrisineklerle bulaşan hastalıklar nedeniyle kelimenin tam anlamıyla "kırıma" uğradığını... Hatta bu kırım yüzünden beyaz adamın Afrika'dan köle ticare…
  continue reading
 
Yerin kilometrelerce altında milyonlarca yıl önce oluşmuş bir taş elmas. Nadir, nadir olduğu için de kıymetli. Yaklaşık 2500 yıldır insanlık bu parlak taş taçları, asaları, kolyeleri, yüzükleri süslesin diye birbirini öldürüyor. Sadece Afrika'da elmas yüzünden 4 milyondan fazla insanın öldüğü söyleniyor. Buyurun elmasın kanlı tarihine. Bu arada unu…
  continue reading
 
Yeni Haller Youtube'da! Dinlediğiniz bu bölümün video hali Yeni Haller'in Youtube sayfasında.Üstelik konuya dair çeşitli görseller ve videolar eşliğinde izleyebilirsiniz. Aşağıdaki link'ten Yeni Haller'in Youtube sayfasını ziyaret edebilir ve sonraki videoları kaçırmamak için abone olabilirsiniz. Hatta bir de videoları beğenip yorum yaparsanız Yeni…
  continue reading
 
Yeni Haller Youtube'da! Dinlediğiniz bu bölümün video hali Yeni Haller'in Youtube sayfasında.Üstelik Sabiha Rıfat Hanım'ın fotoğraflarıyla. Aşağıdaki link'ten Yeni Haller'in Youtube sayfasını ziyaret edebilir ve sonraki videoları kaçırmamak için abone olabilirsiniz. Yeni Haller Youtube Sayfası Halet Çambel bölümümüzü hatırlarsınız. Yaşamıyla, yaptı…
  continue reading
 
Size insanlık için küçük ama bizler için büyük bir haberim var: Yeni Haller artık Youtube'da! Aşağıdaki link'ten Youtube sayfamıza gidebiliyor ve bu podcast'in video halini izleyebiliyorsunuz. Yeni Haller Youtube Sayfası İlk bölümde Sokak Hayvanları Yasası'nı konuştuk. Tabii ki bölümlerin seslerini buraya yükleyeceğim ama Youtube'da Canlı Yayın, Ak…
  continue reading
 
Neden öpüşüyoruz? Ne zamandır öpüşüyoruz? Sadece biz mi? Bonobolar ve şempanzeler de öpüşüyor. Peki ama niçin? Yeni bir araştırmayla öpüşmenin tarihi bin yıl geriye gitti. Tam 4500 yıldır kayıtlı ve belgeli şekilde sevgililerimizin dudaklarına romantik öpücükler konduruyoruz. Yahuda bile Hz. İsa'yı bir öpücükle çarmıha gönderdi. Öpüşmenin 100 bin y…
  continue reading
 
Loading …

Hızlı referans rehberi

Keşfederken bu şovu dinleyin
Çal

OSZAR »